Wat wij doen?

Ons verhaal

Stichting Productiehuis Cruz is opgericht vanuit de behoefte om onafhankelijk te kunnen produceren en zo de dromen van talentvolle individuen te verwezenlijken. Bij ons staat het talent centraal en werken we realistisch en doelgericht aan het uitvoeren van ideeën en projecten. We streven ernaar om ieder talent te honoreren naar waarde en te voorzien in een omgeving waarin ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Onze oprichter, Jennie Cruz, heeft altijd een passie gehad voor kunst en cultuur en heeft zich ingezet voor de ontwikkeling van individuele talenten. Als acteur heeft ze ervaren dat er vaak meer aandacht is voor het collectief dan voor het individu. Ze gelooft dat ieder talent, met motivatie, oprechte nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen, zijn of haar gelukkige plek in de maatschappij kan vinden.

Bij Stichting Productiehuis Cruz helpen we individuele talenten om hun dromen te verwezenlijken door realistische plannen te maken en een omgeving te creëren waarin ze hun vaardigheden kunnen ontwikkelen. We zijn er trots op dat we inmiddels meerdere producties hebben gerealiseerd en dat we ons volledig kunnen richten op zowel individuele als collectieve talenten. Wij zijn van mening dat ieder individu een unieke bijdrage kan leveren aan de maatschappij en we zijn vastberaden om dit te helpen verwezenlijken.

Over Productiehuis Cruz

Stichting Productiehuis Cruz (SPC) is sinds 1 januari 2022 actief en organiseert meerdere audiovisuele- en podiumkunstprojecten. Onze projecten zijn geïnspireerd door actualiteiten en maatschappelijke kwesties. We werken vooral met makers en creatief talent dat Nederland een ander perspectief kan bieden op deze kwesties en zich bezighoudt met het ontwikkelen van een betere toekomst voor ons allemaal.

SPC is een maatschappelijk en cultureel huis waar kwaliteit, ontwikkeling en zelfredzaamheid centraal staan. We vinden het belangrijk dat onze producties inclusief zijn en dat zowel crew, cast als publiek een belangrijke rol spelen. Bovendien bieden we talenten van alle leeftijden de mogelijkheid om zich te ontwikkelen binnen de cultuursector.

We zijn er trots op dat we iedereen de kans bieden om hun talenten te ontplooien, vooral degenen die het minder breed hebben maar wel een passie hebben voor kunstzinnige disciplines zoals muziek, theater, spoken word, fotografie en meer. Het inspireren en activeren van jongeren, jongvolwassenen en volwassenen om zelfstandige theater-, film- en online producties op te zetten op artistiek en ondernemingsniveau is een van de belangrijkste activiteiten van ons productiehuis. We organiseren workshops, cursussen, bijeenkomsten, evenementen en andere activiteiten om talenten te helpen groeien en zichzelf te ontwikkelen op artistiek gebied.

Visie

Stichting Productiehuis Cruz streeft ernaar om hét productiehuis van Rotterdam te zijn waar alle talenten binnen de cultuursector een plek kunnen vinden. We willen een broedplaats zijn voor visionairs, makers en opkomend talent, waarbij we ons niet laten leiden door verschillen in huidskleur, afkomst, nationale of etnische achtergronden, etnische, culturele, historische, gender, klasse en seksuele gerichtheid. Onze focus ligt op de professionele ontwikkeling en toekomstperspectieven van de makers, met als doel het publiek te raken en te inspireren en Rotterdam op de kaart te zetten als theater- en filmstad.

Onze vier kernactiviteiten dragen bij aan deze doelstellingen:

  1. We produceren toegankelijke, hoogwaardige producties voor verschillende doelgroepen, waaronder jeugd, jongeren, jongvolwassenen en ouderen. Deze producties zijn thematisch en passen bij de maatschappelijke en culturele ontwikkelingen van nu en de toekomst.
  2. Onze producties zijn ook geschikt als onderdeel van cultuuronderwijs. We maken onze producties passend voor zowel in het theater als op school en voorzien ze van begeleidend lesmateriaal. Op deze manier inspireren we jongeren op educatief niveau en brengen we de maatschappelijke boodschap interactief over.
  3. We bieden begeleiding middels workshops en cursussen op het gebied van het maken en spelen in film-, theater- en online producties. Hiervoor zetten we verschillende vakdocenten en coaches in om geïnteresseerden te betrekken en te ontwikkelen bij verschillende processen van de producties.
  4. Tot slot verkopen we onze producties en nemen we deel aan festivals om de zichtbaarheid van de producties en talenten te vergroten. We hebben vertrouwen in onze makers en zoeken gezamenlijk naar de leerbehoeften en netwerkmogelijkheden van de makers.

In contact blijven?

Productiehuis Cruz is altijd geïnteresseerd in het aangaan van samenwerkingen. Of het nu gaat om het ondersteunen van ideeën of het samen ontwikkelen van projecten, we staan open voor nieuwe kansen en uitdagingen.

Heb je een interessant idee of wil je graag met ons samenwerken? Stuur dan een e-mail naar info@productiehuiscruz.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.