Wat wij doen?

Ons verhaal

Stichting Productiehuis Cruz is geboren vanuit de behoefte om onafhankelijk te kunnen produceren. Veel talenten willen zich graag inzetten om hun dromen te verwezenlijken. Helaas is het vaak partij afhankelijk in hoeverre de doorgang hiervan mogelijk is. Bij Productiehuis Cruz werken we realistisch en maken we een plan voor de dromen en ideeën, voordat we deze werkelijk maken. Ook streven we er altijd naar ieder talent te honoreren naar waarde.

Oprichter Jennie Cruz heeft zich altijd ingezet in de kunst- en culturele sector. In haar eigen ontwikkeling tot acteur merkte ze dat er veel gekeken werd naar het collectief in plaats van het talent van het individu. Met talent, motivatie, oprechte nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen weet ze zeker dat ieder talent zijn of haar gelukkige plek in de maatschappij kan vinden.

Over Productiehuis Cruz

Stichting Productiehuis Cruz (SPC) bestaat sinds 1 januari 2022 en is bezig met het organiseren van haar eerste projecten! Productiehuis Cruz produceert audiovisuele- en podiumkunst projecten. Deze projecten zijn gebaseerd op actualiteiten, problematieken en we kijken naar wat er speelt in de maatschappij. Productiehuis Cruz richt zich ook op de toekomst. We werken het liefst met makers en creatieve talenten die Nederland een ander perspectief kunnen bieden op maatschappelijke en culturele kwesties. Een maatschappelijk en cultureel huis waar kwaliteit, ontwikkeling en zelfredzaamheid centraal staat. Waar crew, cast en het publiek belangrijk zijn en waar talenten van alle leeftijden zich ontwikkelen binnen de cultuursector.

Productiehuis Cruz geeft iedereen de kans geven om hun talenten te ontplooien. Zij die het niet al te breed hebben, maar wel een passie voor kunstzinnige disciplines als muziek, theater, dans, spoken word, fotografie et cetera. Het inspireren en activeren van jongeren, jongvolwassenen en volwassenen om zelfstandige theater-, film- en online producties op te zetten op artistiek en ondernemingsniveau vormen een hoofdonderdeel van de activiteiten van het productiehuis. Zo ook het organiseren van workshops, cursussen, bijeenkomsten, evenementen en overige mogelijke activiteiten op artistiek gebied.

Visie

Stichting Productiehuis Cruz ambieert om het productiehuis van Rotterdam te zijn waar alle Rotterdamse talenten binnen de cultuursector terecht kunnen. Een broedplaats voor visionairs, makers en opkomende talenten. Wij werken met alle talenten ongeacht welke huidskleur, afkomst, nationale of etnische achtergronden. Ook maken wij geen onderscheid in etnische, culturele, historische, gender, klasse en diverse seksuele gerichtheid. Wij produceren met passierijke proactieve mensen waarbij de focus ligt op de professionele ontwikkeling en toekomstbeeld van de makers. Een productiehuis waarbij het publiek geraakt en geïnspireerd wordt. Een productiehuis dat Rotterdam op de kaart zet als theater- en filmstad.

Stichting Productiehuis Cruz heeft drie kernactiviteiten die ieder op hun eigen wijze bijdragen aan deze doelstellingen:
1. We produceren toegankelijke hoogwaardige producties voor jeugd, jongeren en jongvolwassenen. Maar ook voor ouderen en specifieke doelgroepen. De producties zijn altijd thema afhankelijk en passen bij de maatschappelijke en culturele ontwikkelingen van nu en de toekomst.

2. Deze producties zijn onder andere geschikt als onderdeel van het cultuuronderwijs. Wij maken onze producties passend voor zowel in het theater als op school en voorzien van begeleidend lesmateriaal. Op deze manier inspireren wij de jongeren op educatief niveau en wordt het maatschappelijke boodschap interactief meegegeven.

3. Wij bieden begeleiding middels workshops en cursussen aan op het gebied van het maken van en spelen in film-, theater en online producties. Hiervoor worden verschillenden vakdocenten en coaches ingezet om geïnteresseerden te betrekken en te ontwikkelen bij verschillende processen van de producties.

4. Wij verkopen onze producties en nemen deel aan festivals om de zichtbaarheid van de producties en talenten te vergroten. Wij hebben vertrouwen in de makers en zullen gezamenlijk op zoek gaan naar de leerbehoefte en netwerkmogelijkheden voor de makers.

In contact blijven?

Productiehuis Cruz staat open voor samenwerkingen, waarbij ideeën ondersteund, of samen ontwikkeld kunnen worden. Voor samenwerkingen kun je mailen naar info@productiehuiscruz.nl